Aften

Aften Synoniem: Mondinfectie Wat is een infectie in de mond? Bij een infectie in de mond is er sprake van een ontsteking van het mondslijmvlies, de tong, het gebit of het tandvlees. Meestal is er sprake van een ontsteking van het tandvlees. Ook kunnen er aften optreden. Dit zijn kleine pijnlijke plekjes die na enkele dagen tot twee weken weer verdwijnen. Mondinfecties kunnen vele oorzaken hebben. De klachten zijn vervelend, maar infecties in de mond kunnen in het algemeen geen kwaad. Hoe kunt u een infectie in de mond herkennen? U heeft last van pijn in de mond, aan de tong, het gebit of het tandvlees. Het ontstoken gedeelte is rood en gezwollen. Soms bloedt het. Een mondinfectie kan een slechte adem veroorzaken. Wat kunt u zelf doen bij infecties in de mond? Het belangrijkste dat u zelf kunt doen, is het voorkomen van mondinfecties: verzorg uw gebit goed; ga regelmatig naar de tandarts; snoep weinig; rook niet.

Afdrukken Afdrukken