Praktijkfolder

Informatiefolder huisartsenpraktijk Dr. J.A. Beeker

Hofland 50, 3641 GG Mijdrecht

Tel. 0297-283063 Website: www.drbeeker.nl Email: info@drbeeker.nl

VOORAF

In deze folder vindt u informatie over de werkwijze in de praktijk. U wordt geïnformeerd over de spreekuurtijden, telefonische bereikbaarheid, huisbezoek, dienst- en waarneemregelingen etc.

De praktijk bestaat uit dr. Jaco Beeker huisarts en Carlotta van Hellenberg huisarts, verder hebben we 2 praktijkondersteuners; Wendy en Jolande , drie Physician assistants Inge, Tineke en Tim  en een praktijkondersteuner GGZ, Marijke . Daarnaast zijn er vier assistentes aanwezig; Angelique, Anja, Eva en Jolanda.

PRAKTIJKTIJDEN

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 – 17.00 uur en op Zaterdag van 9.00-13.00 (uitgezonderd vakanties)

Voor spoedgevallen zijn we altijd bereikbaar op ons spoed nummer 0297-273926 .

CONTACT

Afspraken voor het spreekuur  kunt u telefonisch maken van 8.00 – 15.00 op tel.nr. 0297-283063 of via de site op www.drbeeker.nl/online-afspraak-maken

Denkt u langer dan 10 minuten voor een consult nodig te hebben, wilt u dat dan aangeven?

SPOEDGEVALLEN EN WAARNEMING

Wanneer u tijdens de openingstijden van de praktijk dringend medische hulp nodig heeft en de praktijklijn is bezet, kunt u gebruik maken van ons spoed nummer: 0297-273926.

Voor spoedgevallen buiten de openingstijden van de praktijk kunt U contact opnemen met de huisartsenpost in Leidse Rijn, tel.nr. 088-1309620.

HERHAALRECEPTEN

Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u de receptenlijn bellen, tel.nr. 0297-582224 of telefonisch via het algemene nummer 0297-283063 of via het invullen van het aanvraagformulier op de website van de praktijk: www.drbeeker.nl/herhaalrecepten

Ook kunt U bij de assistente aan de balie recepten bestellen. Recepten die u aanvraagt kunt u na twee werkdagen  na 13.30 uur ophalen bij uw apotheek.

REIZIGERSADVISERING

Mensen die gaan reizen hebben soms vaccinaties nodig of zoeken informatie m.b.t. gezondheid en reizen. Voor een advies op maat kunt u terecht bij Jolande Beeker, website: www.drbeeker.nl/aanvraag-reisadvisering.

Niet verschenen zonder bericht (NVZB)

Patiënten die zonder opgaaf van reden vaker dan 2 keer binnen een jaar niet op komen dagen voor een gemaakte afspraak ontvangen vanaf heden van ons een rekening. De hoogte van deze rekening is afhankelijk van het consult-type dat gereserveerd stond en bedraagt voor een enkel consult €15,- en voor een dubbel consult €30,- (een afspraak bij een praktijkondersteuner is altijd een dubbel consult.) Deze rekening valt niet te declareren bij uw zorgverzekeraar en dient voor het maken van een nieuwe afspraak voldaan te zijn.

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen, dat er altijd iets kan gebeuren, waardoor u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen. Afhankelijk van het tijdstip van de gemaakte afspraak is het ook denkbaar, dat het niet tijdig lukt tevoren deze afspraak bij de assistente af te zeggen. Echter wij gaan ervan uit, dat als de afspraak ineens niet kan doorgaan, u zo snel mogelijk de assistente hiervan op de hoogte probeert te stellen. Ook achteraf horen wij dit graag. Dan kunnen we wellicht direct een andere afspraak maken of u misschien op een andere manier helpen.

Patiënten die zonder opgaaf van reden vaker wegblijven, duperen de praktijk en andere patiënten. Er is tijd voor u gereserveerd die dan “open valt” en een andere patiënt had graag op dat tijdstip willen kunnen komen !

Gezien het feit, dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar te regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) deze regel in te voeren.

TIPS

Heeft u tips of opmerkingen t.a.v. onze praktijkvoering, laat het ons dan weten.